Τραχανότο με τραχάνα Γής Κατταβιάς

Τραχανοτο
Υλικά (για 4 άτομα)
300 γρ. Τραχανά Γης Κατταβιάς
½ πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια ψιλά
½ πιπεριά πράσινη σε κυβάκια ψιλά
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
10 ντοματίνια τσέρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί Dama Dama του Οινοποιείου «Πιπέρης»
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Πλατώνι»
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
φρέσκο μαϊντανό
λίγη φέτα + πιπέρι φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα


Διαδικασία
Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι τα ντοματίνια και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ βάζετε στο βραστήρα νερό να βράσει.
Προσθέτετε στο τηγάνι τον τραχανά και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε το τραχανότο με το λευκό κρασί, ρίχνετε και τον κύβο του κοτόπουλου και ανακατεύετε.
Όταν το τραχανότο πιει το κρασί, ξεκινάτε να προσθέτετε σταδιακά στο τηγάνι καυτό νερό από το βραστήρα, ανακατεύοντας τακτικά. Θα προσθέσετε όσο νερό χρειαστεί μέχρι να μαγειρευτεί το τραχανότο και να μείνει ζουμερό και χυλωμένο.
Στο τέλος, ανακατεύετε στο τραχανότο το βούτυρο .
Μοιράζετε το τραχανότο σε πιάτα και προσθέτετε στο κέντρο του καθενός φέτα και μαϊντανό, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.